perjantai 22. huhtikuuta 2016

Savulohta, tsatsikia ja avokadoa

Yhteistyössä La Piazza

Vappupiknik lähestyy! Vilttikattauksesta on löydyttävä joka vuosi tietyt elementit, joita ilman vappu ei ole vappu. On oltava jotain makeaa ja rasvaista, kuten munkkeja tai brownieseja. Jotain raikasta, kuten hedelmiä ja simaa. Ja sitten jotain ihanan suolaista, mutta kuitenkin keväistä ja rentoa.



Tänä vappuna ajattelin kantaa piknikviltille ihanan raikkaan lohisalaatin. Retiiseistä, avokadosta ja lehtipersiljasta kasattu salaatti kruunataan mehevänsuolaisella savulohella ja tuhdilla tsatsikilla.

Savulohen ja avokadon kaveriksi sopii hedelmäinen, raikas punaviini. La Piazza Barberaa saa kätevästi tonkassa, jolloin viinistä riittää suuremmallekin vappuseurueelle. Kyseistä viiniä tässä juotuani olen tykästynyt siihen, että se on jotenkin tosi helppo viini. Siis juuri passeli piknikille!



Savulohisalaatti avokadolla ja tsatsikilla
(kahdelle)

300 g savulohta
1 iso avokado
erilaisia salaatteja
lehtipersiljaa
pari kolme retiisiä

tsatsiki:
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 iso valkosipulinkynsi
puolikas kurkku
tuoretta minttua
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmista tsatsiki raastamalla kurkku ja puristamalla siitä vedet pois. Lisää kurkkuraaste jogurtin sekaan. Mausta ja maistele. Anna vetäytyä hetken tai vaikka yön oli jääkaapissa.

Kasaa salaatti viipaloiduista retiiseistä, avokadosta ja revitystä salaatista. Lisää päälle savulohi ja reilusti lehtipersiljaa. Lorauta salaattiin vähän oliiviöljyä. Voit tarjoilla tsatsikin erillään tai lusikoida sen salaatin päälle. 

1 kommentti:

  1. Näyttää niin herkulliselta, että kokeilen tuota, laitan sitten uuden kommentin.
    Osallistu kastehelmi arvontaan.
    Hyvää keskiviikko päivää sulle.

    VastaaPoista