tiistai 11. elokuuta 2015

Kana-nuudelisalaatti

Kesä on salaattien kulta-aikaa. Sen tähden juuri kesäisin tuleekin kehiteltyä erilaisia salaatteja niiden iänikuisten feta-halloumi-tomaatti-rucolahommeleiden rinnalle. Tänä kesänä olen tykästynyt erityisesti kahteen salaattiin. Aloitetaan toisesta.

Kyseessä on perinteisen yksinkertainen, mutta tosi maukas aasialaishenkinen kana-nuudelisalaatti. Kanat marinoidaan tukevasti aasialaisittain ja niihin paistetaan hunajaisen tahmea pinta. Salaattipohjassa on runsaasti korianteria, kurkkua ja seesaminsiemeniä. Kastikkeeksi ripotellaan öljyä, kalakastiketta, limemehua ja hunajaa. Huh, miten hyvää!



Kana-nuudelisalaatti
(kahdelle nälkäiselle tai neljälle vähemmän nälkäiselle)
gluteeniton

400 g kanaa fileenä
n. 200 g riisinuudelia
kourallinen cashewpähkinöitä
1 tammenlehtisalaatti
1 ruukkusalaatti
puolikas kurkku
n. 2 rkl seesaminsiemeniä
puolikas ruukku korianteria
1-2 kesäsipulia varsineen
öljyä paistamiseen

marinadi:
1/2 limen mehu
1 rkl hunajaa
1 tl kalakastiketta
2 tl teriyakikastiketta
srirachaa maun mukaan
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi murskattuna

salaattikastike:
oliiviöljyä
hunajaa
kalakastiketta
1/2 limen mehu

Sekoita marinadin ainekset, pilko kanat ja pane ne marinoitumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.  Revi kulhoon salaatit ja korianteri. Leikkaa kurkku julienne-tyyliin ohuiksi viipaleiksi. Pilko sipuli varsineen sekaan. Ripottele seesaminsiemenet joukkoon.

Keitä riisinuudelit paketin ohjeen mukaan. Valuta.

Paista kanat kuumalla pannulla ruskeiksi. Lisää cashewpähkinät ja pyörittele pannulla, kunnes saavat hiukan väriä. Lisää salaattipohjan sekaan nuudelit, kanat ja pähkinät. Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään, tarkista maku ja lisää salaatin sekaan. Syö.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti