keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Uppomunat parmesanilla

Sunnuntaina vinkkasin jälkkärin, joka vie äidiltä kielen mennessään. Mikäli äitienpäivämenusta on vielä suolainen osasto keksimättä, kannattaa jatkaa lukemista. Elämää suurempaa reseptiä tiedossa.

Fanni ja Kaneli on yksi lempiblogeistani, sillä Tiinalla ja minulla tuntuu olevan hämmästyttävän samanlainen maku. Himoitsen poikkeuksetta kaikkea, mitä Fannin ja Kanelin arkistoista löytyy. Reseptit ovat konstailemattomia, raaka-ainetta kunnioittavia ja usein juuri sopivalla tapaa övereitä. Kuten uppomuna-parmesaanigratiini.



Rakastan kananmunia, erityisesti uppomunia. Niiden tekeminen on yllättävän helppoa. Kun uppomunat upotetaan kermaan ja parmesaniin, päädytään suoraan aamiaisten paratiisiin. Kokkailin Tiinan uppomunagratiinia pari viikkoa sitten ja jäin ensitreffeillä koukkuun.

Jos mielit tehdä jostakusta todella onnellisen, tarjoile hänelle uppomunia parmesanilla.


Uppomuna-parmesangratiini
(kahdelle)

4 kananmunaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl kuohukermaa
25 g parmesania
suolaa
mustapippuria

Täytä laakea kattila puolilleen vedellä ja kuumenna se melkein kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Vähennä lämpöä niin, että vesi ei ala kiehumaan. Kaada sekaan etikka. Tee veteen kauhalla pyörre ja kippaa varovasti pyörteen sekaan kupin kautta rikottu kananmuna. Voit valmistaa kaksikin uppomunaa kerrallaan. Kypsennä munia n. 2 1/2 minuuttia ja nosta ne sitten reikäkauhalla uunivuokaan. Gratinoinnin takia uppomunat saavat jäädä keittovaiheessa kunnolla pehmeiksi, sillä ne kypsyvät uunissa vielä aika tavalla.

Kaada sekaan kerma, ripottele suolaa ja pippuria ja raasta reilusti parmesania. Pane vuoka grillivastusten alle pariksi minuutiksi. Nauti.



4 kommenttia:

  1. Ihana, että tykkäsit! Lempparibloggaaja, jo vuosien takaa, olet sinäkin. Jotenkin vaan ruoka-ajatukset kolahtaa joideinkin kanssa niin yksiin :) Rentoa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kylläpä mulla kesti vastata. Voi kiitos, kivasti sanottu! :) Se on oikeasti jännä juttu, miten on miljoonia huippuja blogeja ja sitten muutamia, joiden blogista haluaisi testata ihan jokaista reseptiä.

      Poista
  2. Niiiin hyvää, siis gratiini + parmesan + uppomunakombo on kyllä loistava :) tehtiin tätä myös Tiinan reseptillä <3 ja upeat kuvat sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tämän on ihan taivaallista! Tiinan resepti rules! :) Kiitos kehuista! Fanitan sun kuvia myös ihan hulluna.

      Poista