maanantai 16. kesäkuuta 2014

Toritrifle ja Bruce Springsteen = kesä

Kesä on täällä, vaikka lämpömittari ei sitä ehkä kerrokaan. Kesästä kertoo Turun kauppatori, jonka antimet ovat tällä hetkellä parhaimmillaan. Kojut notkuvat vihreää, punaista, tuoretta, raikasta ja halpaa. Lomasuunnitelmani on tuhlata kaikki liikenevä raha torikojuihin.

Aloitin aamun tänään torireissulla, jonka saldona kannoin kotiin ainakin käyriä kurkkuja, Deliverden jättisalaatteja ja pippurista villirucolaa. Ostin myös mansikoita, pensasmustikoita ja kirsikoita. Niiden päänmenoksi aioin ensin leipoa kakun, mutta hetken mielijohteesta päädyinkin valmistamaan eräänlaiset laseihin kootut triflet. Ihan oikeaoppisiksi brittitrifleiksi teoksiani ei ehkä voi nimittää, sillä kakkupohjan sijasta ne sisälsivät keksejä, enkä ympännyt mukaan hilloa saati hyytelöä. Kermaa ja marjoja silti niidenkin edestä. Toritrifle!

Ei yhtään hullumpi juhannusjälkkäri! Isoon, lasiseen kulhoon kauniisti kerroksittain tehtynä toritrifle olisi varsin komea juhlapöydän kruunu. Annoksittain laseihin kasattuna melko söpö (ja todella herkullinen) myös!



Toritrifle
(neljälle)

200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl vispikermaa
ruokosokeria
jauhettua vaniljaa
ihan pieni liraus sitruunan tai appelsiinin mehua

keksejä (voit tietysti tehdä itse, minä käytin Semperin gluteenittomia kolakeksejä)

1/2 litraa mansikoita
kourallinen pensasmustikoita
kourallinen kirsikoita

Vatsaa sokeri ja tuorejuusto smootiksi seokseksi. Lisää kerma ja vatkaa niin kauan, että sörsseli on sopivan vaahtomaista. Mausta ja lisää tarvittaessa sokeria ja halutessasi liraus hedelmämehua raikastamaan. Mausta vaniljalla.

Viipaloi lasien (tai ison maljan) pohjalle ensin reilusti marjoa. Lusikoi päälle tuorejuustovaahtoa ja murustele keksi per annos. Lisää sitten hiukan marjoja ja taas vaahtoa sekä keksejä. Päällimmäiseksi passaa hienosti lusikallinen vaahtoa ja pari marjaa. Anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia ja tarjoile, mieluiten kera Bruce Springsteenin. 

Pomo ja triflet auringonlaskussa. 



4 kommenttia:

  1. No jopas. Pakko kokeilla, kun tuli niin hieno musiikkisuosituskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kokeile. Ainakin maailman helpointa. Ja jos nyt tarkemmin näihin musabisneksiin lähdetään, niin suosittelen kyllä mielummin Born to Runia!

      Poista
  2. Trifle on kyllä paras kesäherkku! Meillä on se tänä vuonna myös juhannusmenussa.

    Täällä odotellaan jo New York -matkaopaspläjäystä. Onhan sellainen tulossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä, niin helppo ja sopiva mökkiolosuhteisiin!

      Jee, kiva että joku oottelee! On tulossa, ensimmäinen osa kuvia vaille valmis. Julkaisen juhannuksen jälkeen! :)

      Poista