keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Parsaa ja korianteria = kevät!

Kyllä tässä nyt kovasti kevättä vartoillaan. Eräänlainen kevään merkki on tietysti tuore, vihreä parsa. Okei juu, ne ensimmäiset saapuvat aina jostain Perun perukoilta ja seuraavatkin vielä aika kaukaa, mutten koskaan kuitenkaan voi jättää sitä ensimmäistä kaukomaiden nippua ostamatta. Kun parsaa on näköpiirissä, sitä on saatava.

Useimmiten parsa saa seurakseen jotain rasvaista, kuten hollandaisea, pekonia, parmankinkkua tai parmesania. Grillattu, pekoniin kääritty parsa on kyllä yksi parhaista asioista päällä maan. Niin ikään uppomunalla ja erittäin runsaalla voikastikkeella silattu parsa-annos katoaa aika nopeasti lautaseltani.

Tänään päätin astua ulos mukavuusalueeltani ja nauttia parsan hyvin simppelisti. Keitin nopeasti, suolasin kevyesti ja murustin päälle vähän fetaa. Erittäin hyvä. Tosi keväinen.

Feta-parsojen kanssa samalle lautaselle päätyi viime aikojen salaatti-innostukseni, vihreä salaatti korianterilla. Minulle tarjoiltiin tätä käsittämättömän yksinkertaista ja uskomattoman hyvää salaattia ystävien luona brunssilla, Benedictin munien lisukkeena. Ihan hirveän hyvää. Ja keväistä. Siis en kyllä aio tehdä tänä keväänä mitään muuta salaattia. Salaatti aukaisi silmäni sen suhteen, että korianteria pitäisi ehdottomasti käyttää ihan kaikessa ja koko ajan. Se voisi aivan hyvin olla yhtä taajaan käytetty mauste kuin mustapippuri.

Julistettakoon täten siis virallinen kevätruoka 2014: tuoretta parsaa, fetaa ja korianterisalaattia!



Tuoretta parsaa fetalla
(kahdelle)

puolikas nippu vihreää parsaa (n. 5 parsaa per nuppi)
suolaa
fetaa
mustapippuria
pikkuliraus sitruunan mehua

Leikkaa parsoista sentti-pari puumaisesta päästä pois. Keitä parsoja nuput veden pinnan yläpuolella suolatussa vedessä noin 3-5 minuuttia. Koita haarukalla kypsyyttä - parsat saavat jäädä napsakoiksi. Valuta keitetyt parsat lävikössä. Asettele lautaselle, rouhi pintaan hyvää suolaa. Ripottele päälle fetamurusia. Tarjoile korianteri-vihersalaatin kera.

Korianteri-vihersalaatti
(kahdelle-neljälle)

1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 ruukku korianteria
oliiviöljyä
hunajaa
rakeista dijon-sinappia

Revi salaatti ja korianteri kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset, maistele sopivaksi ja kaada sekaan. Nauti parsan ja fetan kera.




8 kommenttia:

  1. Mä niin allekirjoitan tuon korianterin käytön. Syönpä siis parsanikin sen kera tänä keväänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon niin hullaantunut korianteriin. Oonkin bongannut sen olevan sunkin lempparihommia. Pitääkin penkoa sun korianterireseptiarkistot!

      Poista
  2. Korianterille en ihan hirveästi lämpene, mutta feta ja parsa näyttää iiiihanan raikkailta.

    Just eilen loin kaipaavia katseita parsanippuun Stockalla, mutta en vielä tarttunut niihin kuitenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kesti pitkään lämmetä, mutta kun lämpesin, lähti ihan käsistä.

      Parsa ja feta oli ihan superhyvä yhdistelmä, raikas ja ihana!

      Poista
  3. Ihana tapa käyttää korianteria! Meillä se on harvinaista herkkuja jo senkin takia ettei sitä ole kovin usein lähikaupassa saatavilla. Toivottavasti sen käyttö yleistyy ja saatavuus sitä myöten parantuu täällä meilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korianteri tuntuu yleistyneen, sitä saa nykyään melkein takuuvarmasti omasta ruokakaupastani eli Lidlistä. :) Lähikaupastani en ole vielä löytänyt, peukut pystyyn että pian!

      Poista
  4. Hauskaa käyttää korianteria salaatissa! Täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilitko! Korianterin maku pääsi hienosti esiin ihan vaan salaatissa. :)

      Poista